شرح تفصیلی نخستین دوره آموزش رواندرمانی فراشناختی – اصول و مبانی نظری ؛ فنون و راهبردها (ترکیبی : حضوری و الکترونیک/ آنلاین)
مقدمه:
درمان فراشناختی ، روشی است در درمان اختلالات روانی که نخستین بار در سال ۲۰۰۳ توسط یک گروه بین المللی آلمانی – کانادایی (استفان موریتز و تاد وودوارد در دانشگاه هامبورگ و بریتیش کلمبیا] ابداع شد و پایگاه اصلی آن در کلینیک نوروسایکولوژی دانشگاه هامبورگ مستقر گردید .این روش درمانی در سال ۲۰۱۰ جایزه جهانی رواندرمانی را در اروپا دریافت کرد. گرچه آقای ولز از انگلستان هم کتابهایی در این خصوص نگاشته و آقای دکتر محمدخانی و برخی همکاران ایرانی آن را به فارسی ترجمه کرده اند ولی شیوه مورد استفاده مجموعه ی مورد استناد این تحقیق کاملا متفاوت با سیستم آقای ولز است.
دکتر سعید ملیحی الذاکرینی نگارنده نسخه فارسی برنامه رواندرمانی فراشناختی (برف) از سال ۱۳۸۷ و در حال حاضر همکار رسمی رواندرمانی فراشناختی در مرکز نوروسایکولوژی بالینی دانشگاه هامبورگ است.
این دوره ، نخستین جلسه (۴ ساعتی ) از دوره جامع ( ۱۰۰/ یکصد ساعتی) درمان فراشناختی ویژه بیماران روان پریش مبتلا به اسکیزوفرنیا و اختلال دوقطبی و بیماران افسرده می باشد و جلسات مستمر بعدی متعاقبا و به زودی اعلام خواهد شد.
ضرورت:
رویکرد فراشناختی به آسیبشناسی روانی و رواندرمانی، میکوشد تا دانشپایه در حیطههای مختلف روانشناسی شناختی و فراشناختی را به شیوهای علمی و کاربردی در عرصهی تشخیص و درمان بیماریها و اختلالات روانی وارد کند و عمدتاً بر اصلاح خطاهای شناختی در حیطههای سوگیری و تحریفهای خودساخته، سوگیریهای مربوط به نتیجهگیری زودهنگام یا عجولانه، اختلال در تفکر و پردازش اطلاعات شناختی، سوگیریهایی که شواهد و قراین آنها را تأیید نمیکنند، نقصهای مربوط به ادراک اجتماعی و ذهنخوانی (همانند نظریهی ذهن)، اتکای بیشازحد به خطاهای حافظه، عزتنفس و الگوهای شناختی بیماریزا تمرکز دارد. در روش درمان فراشناختی بر رابطهی بین شیوههای تفکر، پایش و بازبینی پردازش اطلاعات شناختی با علائم و اختلالات بالینی تأکید شده است. این رویکرد متمرکز بر نشانههای بالینی و روش مواجهه سازی است تا بیمار را به کوشش برای تغییر وادار کند.
هدف:
هدف اصلی از برگزاری این دوره آشنایی و فراگیری مبانی نظری ، فنون و راهبردهای مورد استفاده در درمان فراشناختی می باشد.
برگزار کننده :
مرکز جامع خدمات روانشناسی و مشاوره ایرانیان و مؤسسه آموزش عالی الکترونیکی ایرانیان
زمان و تاریخ برگزاری :
روز جمعه ۲۱ مهر ماه ۱۴۰۲ از ساعت ۱۰ الی ۱۴ بصورت حضوری ( در سالن اجتماعات دانشگاه) و بطور همزمان بصورت الکترونیکی / آنلاین درسامانه آموزش کلینیک به نشانی (https://rlms.iranian.ac.ir) می باشد.
مهلت ثبت نام :
دو شنبه ۱۰ مهر ماه ۱۴۰۲
نحوه ی برگزاری : (ترکیبی حضوری و آنلاین)
برای هریک از شرکت کنندگان یک دفتر الکترونیکی شخصی ایجاد می شود که بتواند بصورت دائم در آینده نیز ، پس از ثبت نام در دوره / دوره های مورد نظر آتی ، از طریق دفتر الکترونیکی شخصی خویش وارد دوره های آموزشی شوند.
دوره ی آموزشی بصورت ترکیبی ( حضوری – الکترونیک برخط همزمان و برخط غیرهمزمان یا آفلاین) در سالن اجتماعات دانشگاه بصورت حضوری و همچنین بطور برخط در تالار اختصاصی دوره آموزشی نشانه شناسی بیماری های روانی برگزار خواهد شد.
شرکت کنندگان می توانند با نام کاربری و گذرواژه ی اختصاصی خویش وارد تالار اختصاصی شده و در کلاس درس بصورت برخط شرکت کرده یا در زمانی بعد از برگزاری ، فایل ها و ویدیوی کلاس ها را از طریق دفتر الکترونیکی شخصی خود بازدید و بارگیری کنند.
دسترسی دانشجویان به کلاس ها بصورت آنلاین / برخط ؛ آفلاین / غیرهمزمان
لینک ورود به دفتر الکترونیکی شخصی دانشجویان :
http://rlms.iranian.ac.ir/login/index.php
توضیح اینکه نام کاربری و رمز عبور توسط مدیر اجرایی مرکز برای دانشجویان پیامک خواهد شد و همچنین در صورت لزوم ، کارشناسان مرکز بصورت تلفنی (۶۶۱۲۴۰۰۰-۰۲۱ داخلی ۴۰۲ یا پیامک به شماره همراه ۰۹۲۲۳۷۴۹۱۸۱) یا از طریق مکاتبه با رایانامه / ایمیل info@ravan.iranian.ac.ir پاسخگو خواهند بود.
مدت زمان (ساعات) دوره :
یک جلسه چهار ساعته بصورت حضوری و الکترونیکی (آنلاین)
شرایط شرکت کنندگان :
شرایط علمی :
دانشجویان یا فارغ التحصیلان روان شناسی
حداقل و حداکثر تعداد :
حداقل ۱۵ و حداکثر ۲۵ نفر
مدارک مورد نیاز:
رونوشت کارت دانشجویی یا مدرک نشاندهنده وضعیت تحصیلی
رونوشت کارت ملی
پرداخت شهریه فقط از طریق درگاه بانکی در وبسایت مرکز
مفاد آموزشی:
جزوه راهنمای نظری و عملی رواندرمانی فراشناختی – اصول و مبانی نظری ؛ فنون و راهبردها تدوین شده در مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره ایرانیان